joi, 18 aprilie, 2024
8.9 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeVIDEO. Ion Balan: În 2021 am folosit îngrășământul Novatec, produs în Moldova, sunt foarte...

VIDEO. Ion Balan: În 2021 am folosit îngrășământul Novatec, produs în Moldova, sunt foarte mulțumit

Recomandate

Fertilizarea eficientă a culturilor joacă un rol important în formarea viitoarei recolte. De aceea, majoritatea fermierilor aleg cu multă grijă îngrășămintele pe care planifică să le utilizeze.

Membrul Cooperativei de Întreprinzător Agrostoc, Ion Balan, în 2021 a optat pentru îngrășământul Novatec, produs în cadrul primei hale de tratare a îngrășămintelor cu inhibitori ai ureazei și nitrificării din Moldova, construită de către cooperativă.

Rezultatele obținute au fost bune, astfel planifică să utilizeze și în acest an îngrășământul.

„Novatec este un produs ce conține inhibitori, ceea ce permite plantelor să utilizeze azotul o perioadă îndelungată, de până la 90 de zile. Datorită acestui fapt, în 2021 nu a fost necesar să realizăm fertilizări suplimentare cu azot pe parcursul vegetației, respectiv, avem de câștigat din mai multe puncte de vedere. Recomand acest produs și altor fermieri, cel puțin să-l testeze”, a menționat Ion Balan.

Hala de tratare cu inhibitori a îngrășămintelor azotoase se află în satul Tigheci, raionul Leova, iar tehnologia permite atât obținerea îngrășămintelor de calitate sporită, cât și evitarea poluării apelor, solului.

Pentru detalii sunați la 069 079 039 sau accesați www.agrostoc.md.

Video Agrobiznes
Video Agrobizneshttps://agrobiznes.md/productie-video
Producție video realizată de echipa Agrobiznes (P)

Citește și ›

Advertoriale