Cum comentează Guvernul decizia autorităților locale din Orhei de a intra în greva japoneză

Guvernul a decis să aloce bani suplimentari autorităților locale care vor fi incluse în rectificarea bugetară, care va avea loc în luna aprilie curent. Mai exact, suma estimativă este de aproximativ 756 milioane de lei. Astfel au comentat reprezentanții Guvernului, protestul autorităților locale din Orhei, în fața Executivului.

Foto: colaj
„Chiar și până la anunțarea acestei greve japoneze, Guvernul a decis alocarea mijloacelor financiare suplimentare, care au luat în calcul creșterea prețurilor la resursele energetice și vor fi incluse în rectificarea bugetară, care va avea loc în luna aprilie curent. Suma estimativă alocată pentru instituțiile din autoritățile locale finanțate din transferurile cu destinație specială (competență delegată) este de aproximativ 756 milioane de lei”, a spus pentru UNIMEDIA, Anastasia Taburcean, purtătoarea de cuvânt a prim-ministrei, Natalia Gavrilița.

Reprezentanții instituțiilor de învățământ din raionul Orhei, alături de autoritățile raionale și locale, au intrat, de astăzi, în grevă japoneză. Aceștia au precizat că vor aștepta până la ședința Parlamentului să vadă dacă se va veni cu soluții.


Pub