Trei tinere sunt trimise pe banca de acuzații pentru că au impus un tânăr și o minoră să presteze servicii sexuale

PCCOCS
Foto: Facebook/PCCOCS

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat despre trei tinere din municipiul Chișinău care au fost trimise pe banca de acuzații după ce au forțat un tânăr de 19 ani și o minoră de 16 ani să presteze, de comun, servicii sexuale bărbaților.

Conform PCCOCS, în urma documentării efectuate de către ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, sub conducerea procurorilor de la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, s-a descoperit că învinuitele își amenințau victimele cu gonirea acestora din apartamentul în care au fost cazate fără taxă, în schimbul la 1 000-1 500 de lei achitați de către client.

Potrivit autorităților, toate acțiunile au avut loc în toamna anului trecut. Bănuitele, cu vârstele cuprinse între 19 și 24 de ani, domiciliate în Chișinău, au răspuns solicitărilor de ajutor a viitoarelor victime care nu dețineau posibilități de cazare. Tânărul fusese alungat din casă de către tatăl său vitreg, iar minora sosise din Dondușeni pe banii bunicii și a cărei părinți sunt deja decedați. Acum, tânărul și minora beneficiază de consiliere psihologică calificată.

La solicitarea procurorilor PCCOCS, cele trei învinuite sunt plasate sub arest preventiv pentru a nu eschiva din fața instanței de judecată, pentru a nu distorsiona cercetarea probelor și pentru a nu influența părțile în proces. În această perioadă, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, învinuitele dețin prezumția nevinovăției. Potrivit legii, cea mai gravă dintre cele două infracțiuni comise, exploatare sexuală comercială în cazul tânărului și trafic de copii în cazul minorei, este cea a traficului de copii care se pedepsește cu închisoarea de la 15 la 20 de ani sau cu o detenție pe viață.


Redacția diez.md vă sugerează în asemenea cazuri să vă adresați la poliție. Aceste acțiuni reprezintă o crimă și sunt pedepsite de către oamenii legii.

De asemenea, puteți raporta cazurile de abuz la:
– CNPAC: 078 000 480;
– Telefonul copilului: 116 111;
– Serviciul de Urgență: 112;
– e-mail: [email protected].

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente