(infografic) Care este situația epidemiologică din instituțiile de învățământ din Republica Moldova

cmsu-restrictii-covid-restaurante-scoli-680993
Foto: newsmaker.md

Ministerul Educației și Cercetării a publicat ultimele informații cu referire la situația epidemiologică din instituțiile de învățământ din Republica Moldova. Conform datelor prestate de către organele locale de specialitate în domeniul învățământului, precum și de instituțiile de învățământ profesional tehnic și superior, cazurile de infectare cu COVID-19 s-au diminuat semnificativ.

Conform datelor colectate, situația epidemiologică în instituțiile de învățământ, la data de 25 martie 2022, arată în felul următor:
# Cele mai multe cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost depistate în cadrul instituțiilor de învățământ primar, gimnazial și liceal (74), iar cele mai puține – în cadrul învățământului superior (7);
# Cele mai multe cazuri active de infectare cu COVID-19 au fost observate, la fel, în cadrul instituțiilor de învățământ primar, gimnazial și liceal (156), iar cele mai puține – în incinta instituțiilor de învățământ superior (16);
# Cei mai predestinați infectării au fost elevii învățământului primar, gimnazial și liceal, precum și cei ai învățământului profesional tehnic;
# Cea mai mare rată de infectare cu COVID-19, printre cadrele didactice, a fost înregistrată, de asemenea, în incinta instituțiilor de învățământ primar, gimnazial și liceal (18).

Conform datelor oferite de către Ministerul Educației și Cercetării, numărul de clase și grupe aflate în carantină s-au diminuat semnificativ în comparație cu situația anterioară. Acum au fost înregistrate cazuri de plasare în carantină doar a copiilor învățământului preșcolar (9) și a elevilor învățământului primar, gimnazial și liceal (48).

Învățământul profesional tehnic, în continuare, are cea mai mare rată de vaccinare cu schemă completă a personalului didactic (87,29 %), urmat de învățământul superior (85,66 %), apoi de învățământul primar, gimnazial și liceal (84,59 %) și, pe final, de cel preșcolar (76,52 %).

mecc.gov.md
mecc.gov.md
mecc.gov.md

Reamintim că în Republica Moldova au fost raportate 36 de cazuri noi de COVID-19 pentru ziua de 27 martie, iar punctele mobile din Chișinău nu vor mai funcționa din 1 aprilie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente