Centrul de Excelență ZIPHOUSE din cadrul UTM aderă la un proiect de talie internațională – shemakes

UTM
Foto: utm.md

Centrul de Excelență și Accelerare în Design și Tehnologii ZIPHOUSE din cadrul Universității Tehnice a Moldovei anunță cu entuziasm aderarea la un nou proiect de talie internațională – SHEMAKES.

Selecția a fost realizată pe bază de concurs, centrul ZIPHOUSE avansând în top 12 companii selectate dintre peste 85 de aplicații din 31 de țări. Laboratoarele câștigătoare au atins cele mai mari scoruri, răspunzând totodată nevoii de a reprezenta gama de tipuri de activități pe care le desfășoară companiile incluse în proiect și acoperirea geografică, scrie utm.md.

Proiectul Shemakes are scopul de a împuternici femeile din întreaga lume, pentru a le oferi un îndemn spre asumarea unui rol de lider în dezvoltarea unei Industrii de Textile și Fashion cât mai sustenabile. Activitatea din cadrul proiectului presupune realizarea evenimentelor informative, dezvoltate alături de laboratoarele partenere și furnizarea echipamentului inovativ de profil ( Printer 3D, Mașină Digitală de Tricotat, etc.) în Republica Moldova, care vor permite modelarea Industriei Ușoare autohtone, devenind durabilă și circulară.

ZIPHOUSE, alături de partenerii proiectului SHEMAKES, au realizat primul pas spre dezvoltare, creând un sondaj privind direcțiile posibile de dezvoltare inovativă a Industriei de #Textile și #Fashion.

Sondajul îl puteți accesa aici.


Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente