La UTM au demarat tradiționalele cursuri de pregătire de bac

UTM-BAC_r-2048×1363 (1)
Foto: UTM

Astăzi, sâmbătă, 26 martie, peste 350 de elevi ai claselor liceale din diferite localități ale republicii au răspuns prompt îndemnului Universității Tehnice a Moldovei manifestându-și interesul și dorința de a beneficia de posibilitatea unică de a se pregăti pentru examenele de bacalaureat sub egida profesorilor cu renume ai UTM.

La dispoziția liceenilor au fost puse vestitele aule spațioase și moderne din campusul Râșcani al Universității Tehnice a Moldovei. Blocul nr. 5, Facultatea Tehnologia Alimentelor (str. Studenţilor, nr. 9/9) a găzduit primele ore de pregătire la matematică, avându-l la catedră pe cunoscutul profesor Ion JARDAN, precum și cursurile de chimie, sub egida îndrăgitului profesor Iurie SUBOTIN. În blocul nr. 3, Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică (str. Studenţilor, nr. 9/7) au demarat cursurile pregătitoare la informatică, predate de unul dintre cei mai tineri profesori ai UTM – Ernest BÂTCĂ, scrie UTM.md.

Primii aspiranți la cursuri provin din Orhei, Ungheni, Strășeni, Telenești, Anenii Noi, Ialoveni, Rezina, precum și din Chișinău și din localitățile din imediata apropiere a capitalei.

Pasiunea, satisfacția și entuziasmul care li se citea în ochi aveau să exprime încrederea acestor tineri că au făcut alegerea corectă.

„Alegerea de a se pregăti de bac anume la UTM este expresia unei mari încrederi din partea lor, dar și a responsabilității ce ne revine nouă ca instituție. Aceste cursuri le deschid calea spre facultatea și implicit domeniul profesional spre care aspiră”, a declarat entuziasmat Radu MELNIC, directorul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC), unul dintre inițiatorii și animatorii cursurilor pregătitoare la UTM.

La rândul său, vicedirectoarea CCOC, Natalia ȘESTENCO, a subliniat deschiderea acestor tineri pentru tehnologii, un exemplu concludent fiind chiar înscrierea online la cursuri.

În doar primele două zile de înscrieri, linkul de înregistrare la cursurile de matematică a fost accesat de peste 800 de ori, deși capacitatea sălii este de 210 locuri, motiv pentru care au fost acceptați primii peste 200 de candidați înregistrați. O situație similară s-a înregistrat și la celelalte două discipline – informatica și chimia.

Ne bucură nespus interesul doritorilor care aspiră să susțină cu succes examenele de bacalaureat. Suntem mândri că au ales în acest scop anume UTM, instituția despre care știu de la colegi, frați și părinți că încurajează tinerii să descopere lumea fascinantă a științei, tehnologiei și inovației.

Programul de pregătire pentru examenele de bacalaureat se înscrie în cadrul acțiunilor organizate de Universitatea Tehnică a Moldovei pentru a crește reușita absolvenților de liceu. Prin dedicația și profesionalismul profesorilor săi, UTM dorește să contribuie la obținerea unor rezultate notabile de către absolvenții din țară, dar și să motiveze elevii din clasele gimnaziale să studieze și să îndrăgească obiectele STEM.

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente