A rămas fără permis, după ce a fost prins drogat la volan: Un ucrainean și-a făcut un act fals și a încercat să treacă frontiera cu acesta

Doi tineri sunt cercetați pentru folosirea actelor false, după ce au fost prinși de poliția de frontieră din punctul de trecere Costești cu permise de conducere falsificate. 

Foto: UNIMEDIA

Aceștia au apelat la intermediari pentru a-și perfecta permisele de conducere falsificate, iar acum riscă răspundere penală. Este vorba despre un moldovean și un ucrainean.

Primul, în calitate de pasager al autocarului de pe ruta Moldova-Franța s-a prezentat cetățeanul moldovean de 34 de ani, legitimat ca locuitor al raionului Râșcani. În portmoneu acestuia era dosit un permis de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile competente ale Republicii Moldova. Din primele verificări documentul a fost stabilit ca unul contrafăcut. La audieri, tânărul nici nu a ascuns faptul că este un document falsificat. Permisul l-ar fi obținut în Franța, fiind ajutat chiar de șeful său pentru a-i soluționa probleme de deplasare la serviciu.

În a doua documentare este vizat un cetățean al Ucrainei, în vârstă de 24 de ani. Acesta conducea un Audi A3, cu numere de înmatriculare ucrainene. În timpul verificării documentelor de călătorie a șoferului s-a constatat prezența indicilor de falsificare. În declarații, tânărul a spus că documentul original i-a fost ridicat pe motiv că a condus mașina fiind sub influența substanțelor psihotrope. Ulterior, acesta ar fi contactat o persoană străină și prin intermediul acesteea a obținut permisul.

În ambele cazuri, permisele au fost ridicate și vor fi transmise spre expertiză. Angajații Direcției regionale NORD continuă cercetările în vederea luării măsurilor legale ce se impun.


Pub