(video) Președintele în exercițiu al OSCE: Moldova se confruntă cu un flux masiv de refugiați și trebuie să spun că sunt impresionat de generozitatea oamenilor
Vicepremierul Nicu Popescu și Zbigniew Rau, președintele în exercițiu al OSCE, au susținut o conferință de presă, în cadrul vizitei oficialului polonez la Chișinău.
Foto:

update „Voi avea întâlniri cu Maia Sandu, Natalia Gavrilița și liderul de la Tiraspol. Moldova se confruntă cu un flux masiv de persoane care fug de război și trebuie să spun că sunt impresionat de generozitatea oamenilor și a administrației. Noi suntem pregătiți să cooperăm pentru a asigura asitență în acest proces. Cu siguranță, trebuie să sprijinim și populația Republicii Moldova”, a declarat Zbigniew Rau, președintele în exercițiu al OSCE.

update „Vă salut la Chișinău. Eu cred că această săptămână este una fără precedent pentru relațiile noastre bilaterale. Am discutat cu domnul ministru despre situația din regiune, dar și procesul de reglementare transnistreană, aici abordarea noastră este cunoscută. Republica Moldova își dorește o reglementare a conflictului transnistrean pe cale politică prin negocieri, prin dialog și această soluție trebuie să fie bazată pe principiul suveranității, integrității teritoariale cu respectarea drepturilor”, a menționat Popescu.


Pub