Cine este magistrata care va da ochii cu procurorii, după acordul CSM: Era acuzată de Alaiba că a emis o hotărâre în favoarea lui Platon

Olesea Țurcan ar fi magistrata care urmează să fie percheziționată de procurori, după acordul Consiliului Superior al Magistraturii. Judecătoarea anterior a fost acuzată că a emis o hotărâre în favoarea lui Veaceslav Platon.

Foto: UNIMEDIA

Mai exact, în luna mai 2021, deputatul PAS, Dumitru Alaiba a spus că regretă faptul că membrii Colegiului disciplinar CSM au decis încetarea anchetei disciplinare, pe numele judecătoarei, Olesea Țurcan, care, după părerea deputatului ar fi examinat părtinitor dosarul Moldasig.

El este se arăta uimit, de faptul că Colegiul disciplinar CSM nu a constatat nici o abatere și o consideră pe Olesea Țurcan demnă să continue să facă justiție în țara noastră.

Judecătoarea Olesea Țurcan a emis o hotărâre, iar prin urmare o companie care, în trecut, deținea 4,99% din acțiunile Moldasig, a ajuns prin judecată să controleze de facto 65%.

Alaiba susține că beneficiarul acestei hotărâri emise de Olesea Țurcan este Veaceslav Platon.

Anterior, judecătoarea, vizată în demersul înaintat de Robu către CSM, Olesea Țurcan a cerut recuzare împotriva președintelui interimar al CSM, Dorel Musteață, „la examinarea demersului cu privire la eliberarea avizului pentru pornirea urmăririi penale” pe numele acesteia.


Pub