Chicu: Încă o iarnă de asta și Moldova rămâne fără rezerve valutare. Să poți toca 600 mln. dolari din rezervă în câteva luni e o „dominare” sadea

Fostul premier, Ion Chicu, cu noi critici la adresa guvernării. În opinia sa, „încă o iarna de asta și Moldova rămâne fără rezerve valutare”.

Foto: UNIMEDIA

„Încă o iarnă de asta și Moldova rămâne fără rezerve valutare.

Să poți toca în câteva luni 600 mln. dolari din rezervele valutare ale statului (dându-le rușilor pe gaz, apropos), e o "dominare" sadea. Așa s-a întâmplat doar când au furat "miliardul".

Aceiași oameni, aceleași rezultate...”, a scris Chicu.

Acum 3 zile, Chicu zi a spus că niciun bani din donații nu a ajuns în bugetul statului.

Mai multe țări au anunțat suport financiar pentru țara noastră. Andrzej Duda a anunțat că Polonia oferă un credit de 20 milioane de euro fără dobândă Moldovei.

Germania va oferi Republicii Moldova trei milioane de euro pentru a ajuta la gestionarea crizei refugiaților. Anunțul a fost făcut la data de 12 martie de ministra de Externe din Germania, Annalena Baerbock, în cadrul unei conferințe comune cu omologul său, Nicu Popescu.

La fel și șeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a anunțat pe 8 martie un „ajutor umanitar imediat” de 100 de milioane de euro pentru Ucraina şi Republica Moldova, ajutor ce va consta în alimente, apă, materiale sanitare și materiale pentru realizarea de adăposturi pentru refugiații care fug de războiul din Ucraina.

Ieri, Secretarul General al Guvernului, Dumitru Udrea și ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi au anunțat că până în prezent doar donații financiare din partea Estoniei și Lituaniei au ajuns în conturile bugetului, pentru gestionarea crizei refugiaților.


Pub