„O răzbunare din partea unei instituții invalide”. Cum comentează decizia CSM, magistrata acuzată de Alaiba că a emis o hotărâre în favoarea lui Platon

Magistrata Olesea Țurcan acuză CSM de „show-uri de justiție televizată”, după ce dat acord de perchezitionare a acesteia. Țurcan spune că „nu este surprinsă de acțiunile CSM-ului”. „Era cunoscută poziția încă de când și-au prelungit ilegal mandatele, s-a făcut așa cum s-a promis, o răzbunare din partea unei instituții invalide, pentru Adunarea Generala extraordinară din 2019, în privința căreia am avut o poziție acritică”, afirmă Țurcan. 

Foto: Colaj

„Un show de justiție televizată, o expresie a loialității politice. Un act de a determina depunerea cererii de demisie. Impresionează avalanșă de ilegalități procedurale, comise de un tribunal constiutuit ilegal, un CSM capturat cu mandat expirat, există dubii serioase cu privire la imparțialitatea unor membri, iar cel puțin doi aveau obligația legală de a se abține. Există o hotărâre a aceluiași CSM care au admis recuzarea, pe aceleași motive, iar astazi au respins-o, rezultând o încălcare a dreptului la un proces echitabil, vedem motivarea. Demersul este unul formal, în care sunt relatate opiniile unor exponenți politici, a fost examinat în afara termenului legal, iar faptul casării încheierii nu poate constitui temei de pornire a urmăririi penale. Aceste acțiuni ale CSM, vor fi contestate iar în cazul condamnării RM la CEDO pe acest caz de o ilegalitate sfidătoare a celor mai consacrate principii constituționale, despăgubirile vor fi pe măsură. Reiterez că prin hotărârea Colegiului Disciplinar din 28 mai 2021, procedura disciplinară pe același caz, a fost încetată, iar faptele reținute de inspectorul judecător și preluate de Procuror în demers, au fost declarate, neargumentate, nemotivate și contradictorii”, a declarat magistrata pentru UNIMEDIA.

Olesea Țurcan ar fi magistrata care urmează să fie percheziționată de procurori, după acordul Consiliului Superior al Magistraturii. Judecătoarea anterior a fost acuzată că a emis o hotărâre în favoarea lui Veaceslav Platon.

Mai exact, în luna mai 2021, deputatul PAS, Dumitru Alaiba a spus că regretă faptul că membrii Colegiului disciplinar CSM au decis încetarea anchetei disciplinare, pe numele judecătoarei, Olesea Țurcan, care, după părerea deputatului ar fi examinat părtinitor dosarul Moldasig.

El este se arăta uimit, de faptul că Colegiul disciplinar CSM nu a constatat nici o abatere și o consideră pe Olesea Țurcan demnă să continue să facă justiție în țara noastră.

Judecătoarea Olesea Țurcan a emis o hotărâre, iar prin urmare o companie care, în trecut, deținea 4,99% din acțiunile Moldasig, a ajuns prin judecată să controleze de facto 65%.

Alaiba susține că beneficiarul acestei hotărâri emise de Olesea Țurcan este Veaceslav Platon.

Anterior, judecătoarea, vizată în demersul înaintat de Robu către CSM, Olesea Țurcan a cerut recuzare împotriva președintelui interimar al CSM, Dorel Musteață, „la examinarea demersului cu privire la eliberarea avizului pentru pornirea urmăririi penale” pe numele acesteia.


Pub