Bandă suplimentară de virare, construită în intersecția străzilor Calea Orheiului și Studenților: „Va fluidiza traficul rutier în zonă”

Lucrăcrările de construcție a benzii suplimentare de virare de pe străzile Calea Orheiului și Studenților continuă. „Zilnic, muncitorii Exdrupo desfășoară concomitent acțiuni de terasament, montare a bordurilor, așternerea pietrișului și amenajarea trotuarului pentru pietoni, unde în prezent se montează pavajul”, anunță primarul capitalei, Ion Ceban.

Foto: Fb/ Ion Ceban

Săptămâna trecută, în intersecția dată, lucrătorii Lumteh au finalizat lucrările de modernizare a semafoarelor.

După ce a fost schimbată rețeaua subterană de cabluri pe tot perimetrul intersecției, pe direcția Stăuceni, au fost înlocuite și semafoarele vechi pe altele noi, de tip LED, fiind transferate de pe piloni electrici pe consolă separată. Totodată, au fost instalate și semafoare LED, cu timer, pentru pietoni.

Sistemul de dirijare a obiectivului de semafoare a fost modificat parțial, pentru a corespunde noii benzi de circulație, declară autoritățile.

„Banda suplimentară de virare are drept scop fluidizarea traficului rutier în zonă. Întrucât problema ambuteiajelor în această intersecție persistă de mai mulți ani, s-a considerat oportun de a amenaja treptat benzi suplimentare”, a spus Ceban.

Lucrările au demarat la începutul lunii februarie, fiind realizate în proporție de 40 la sută.


Pub