(video) Ședința CSP s-a încheiat: Ce subiecte au fost examinate astăzi

Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi într-o nouă ședință. Pe ordinea de zi sunt peste 21 de subiecte, printre care și desemnarea unui membru din partea CSP în componența Comisiei ad-hoc de disciplină pentru verificarea faptelor sesizate ca fiind abateri disciplinare comise de Procurorul General, Alexandr Stoianoglo (suspendat de drept din funcție).

Foto: UNIMEDIA

15:37 Se examinează contestația depusă de SRL „AgroVitaComerț”, Casa de Comerț „Vita” SRL, SRL „Utilajcom”, SRL „ViriumGrup”, în calitate de creditori ai ÎM ,,Dionysos – Mereni”, împotriva Hotărârii Colegiului de disciplină și etică nr.3-73/19 din 18.10.2019 (procuror A.Gaina).Ședința continuă în mod închis.

15:34 S-a decis rectificarea unei hotărâri a CSP din 30 septembrie 2021. „Este vorba despre o eroare tehnică”, a precizat Angela Motuzoc.

15:31 CSP a hotărât a admite contestația lui Pavel Grosu împotriva hotărârii Colegiului de disciplină și etică nr.3-25/19 din 24.05.2019. A casa hotărârea Colegiului de disciplină și etică nr.3-25/19 din 24.05.2019, decizia Inspecției Procurorilor din 24.01.2019, a restitui procedura de suplinirea a inspecției procurorilor pentru investigații suplimentare.

13:40 Angela Motuzoc: CSP a decis a-l desemna pe Alexandru Musteață procuror delegat în PA pentru a examina aspecte invocate în adresarea lui Gheorghe Străisteanu cu privire la pretinse acțiuni ilegal ale Procurorului Genral suspendat, Alexandr Stoianoglo. A expedia prezenta hotărâre și materialele aferente procurorului delegat în PA Alexandru Musteață. Totodată există o opinie separată care va fi publicată împreună cu hotărârea pe site-ul CSP.

13:24 Se examinează adresarea domnului Gheorghe Straisteanu cu privire la pretinse acțiuni ilegale ale Procurorului General (suspendat de drept din funcție), Alexandr Stoianoglo.

„În ședința anterioară adresarea a fost examinată în ședință închisă, respectiv continuă examinarea acestui subiect, la fel în ședință închisă”, anunță Angela Motuzoc.

13:03 Membrii CSP ies în pauză de 15 minute.

13:06 Contestarea Efimiei Sarandi a fost acceptată.

12:15 Este examinată contestația doamnei Efimia Sarandi împotriva hotărârii Colegiului de disciplină și etică nr.3-19/2022 din 23.02.2022, fiind modificată ordinea de examinare din motive de sănătate ale reclamantei. Constestația este examinată în ședință înschisă din motiv că „sunt prezente date cu caracter personal”.

12:12 Adresarea domnului Roman Statnîi cu privire la faptele ce pot constitui abatere disciplinară pretins a fi comise de către Procurorul General, Alexandr Stoianoglo. amânată.

11:47 CSP a decis transmiterea spre examinare a dosarelor candidaților în baza cererilor depuse.

11:44 CSP a hotărât a aproba interimatul funcției de procuror șef al unei direcții din cadrul PG dispus Sergiu Bursacovschi.

11:36 Svtelana Balmuș fost desemnată pe un mandat de cinci ani în componența Consiliului de Intergitate.

11:32 Consiliul rămâne în deliberări pentru desemnarea unui membru în componența Consiliului de Integritate.

11:27 Subiectul a fost amânat pentru următoarea ședință. „S-a respins candidatura propusă de Eduard Varzari, asupra unei alte candidaturi nu s-a stabilit un compromis, examinarea a fost amânată pentru ședința următoare”, anunță Angela Motuzoc.

11:14 Consiliul iese în deliberări privind subiectul ce vizează desemnarea unui membru din partea Consiliului Superior al Procurorilor în componența Comisiei ad-hoc de disciplină pentru verificarea faptelor sesizate ca fiind abateri disciplinare comise de Procurorul General, Alexandr Stoianoglo.

10:48 Membrii CSP au luat o pauză de 10 minute.

10:47 Constantin Șușu, desemnat președinte al CSP, pe perioada de concediu a Angelei Motuzuc.

10:46 Procurorul-șef de la Hîncești, Maxim Gropa, cercetat de îmbogățire ilcitiă, a fost suspendat astăzi din funcție.

09:50 Se examinează demersul de suspendare din funcție a procurorului Maxim Gropa.

09:41 „Consiliul Superior al Procurorilor a hotărât a aproba interimatul funcției de adjunct al procurorului șef al Procuraturii municipiului Chișinău, șef al oficiului Ciocana, dispus domnului Alexandru Nichita pe ordinul procurorului general interimar din 15 martie 2022. A transmite prezenta hotărâre procurorului general interimar pentru procedurile administrative corespunzătoare”, a menționat președinta CSP, Angela Motuzoc.

09:37 Membrii CSP au intrat în deliberări.

09:32 Se examinează subiectul privind ordinele Procurorului General interimar cu privire la asigurarea interimatului.

09:19 Ședința CSP a început.

Urmărește live pe UNIMEDIA:


Pub