Polițiștii „salvatori”: Au vrut să scape un șofer beat de răspundere penală, după un accident, dar s-au ales ei cu dosar pentru mită
Pe parcursul zilei de astăzi, 24 martie 2022, procurorii din Procuraturii Generale în comun cu colaboratorii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, au efectuat 4 percheziții la domiciliile și automobilele a doi colaboratori de poliție din cadrul Direcției patrulare Nord al INSP al IGP, vizați într-o cauză penală pornită pe faptul coruperii pasive (infracțiune prevăzută de art.324 alin.(2) din Codul penal).

Foto: UNIMEDIA
Mai exact, colaboratorii de poliție vizați supra, sunt bănuiți de faptul că, la sfârșitul lunii decembrie 2021, contrar obligațiilor și interdicțiilor impuse de funcția deținută, având scopul evitării tragerii la răspundere a unei persoane, pentru comiterea accidentului rutier și conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate, au acceptat personal și prin mijlocitor mijloace bănești ce nu li se cuvin, în sumă de 6100 lei.

Concomitent, tot astăzi, procurorii au efectuat 3 percheziții și la domiciliile a trei persoane, vizate într-o cauză penală, pornită pentru săvârșirea infracțiunii de corupere activă (art.325 alin.(2) din Codul penal), manifestată prin darea personal sau prin mijlocitor a mijloacelor bănești în sumă de 6100 lei către cei doi ofițeri de patrulare vizați supra, în scopul evitării tragerii la răspundere contravențională sau penală a conducătorului mijlocului de transport pentru comiterea accidentului rutier și conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate.

În cadrul perchezițiilor efectuate, au fost ridicate telefoanele mobile ale bănuiților, care urmează a fi examinate de către procurori, în vederea stabilirii concludenții informațiilor deținute în coraport cu circumstanțele cazului investigat.

„Remarcăm că, două dintre persoanele bănuite pentru coruperea ofițerilor de patrulare, în procesul audierilor și-au recunoscut vinovăția în săvârșirea infracțiunii incriminate și colaborează cu organul de urmărire penală.

În partea ce îi vizează pe cei doi ofițeri de patrulare, informăm că, aceștia nu și-au recunoscut vinovăția în săvârșirea infracțiunii de care sunt bănuiți.

Menționăm că, toate persoanele bănuite în acest caz, sunt cercetate în stare de libertate, în privința acestora nu a fost aplicată nici o măsură procesuală de constrângere.

Ținem să precizăm că, investigațiile penale pe acest caz se efectuează în limitele legislației procesual penale, cu respectarea tuturor drepturilor și libertăților persoanelor vizate, cu asigurarea principiului prezumției de nevinovăție, confidențialității urmăririi penale, respectării vieții private și a datelor cu caracter personal”, menționează PG.


Pub