(video) Povestea din spatele performance-ului lui Mike Birth, care a surprins chișinăuienii dansând în stradă

Foto: Captură de ecran

În data de 7 martie 2022, pe rețelele sociale a apărut un videoclip cu un bărbat dansând în stilul butoh pe strada Ciuflea din Chișinău. Părea să aibă un performance în stradă. Imediat după spectacolul stradal, dânsul a fost arestat și transportat la poliție pentru stabilirea identității, iar ulterior – la spitalul pentru îngrijiri medicale.

Noi am identificat pagina sa de Instagram unde bărbatul, sub pseudonimul Mark Birth, a explicat gestul său artistic din stradă. Iată ce a spus acesta.

„S-a întâmplat ceva groaznic. Oamenii din vecinătate au început să se omoare între ei. Bărbații, femeile și copiii mor, deși ar fi putut trăi. Mulți și-au pierdut casele. Mulți au fost nevoiți să fugă. Fiecare zi este plină de suferință și minciuni”, se arată pe pagina de Instagram a artistului.

Instagram/Mark Birth

Mark a ales să facă performance-ul în fața hotelului Național abandonat, fiindcă a văzut în această clădire un loc îmbibat de durere, „unde puterea iubirii vibrează sub o crăpătură gata să se deschidă”.

După performance, Mark a fost dus la spitalul de psihiatrie, acolo unde consiliul medicilor a confirmat că este vorba de artă, și nu de deficiențe de ordin mintal.

Instagram/Mark Birth

Aici puteți vedea postarea integrală a lui Mark Birth.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente