Mâhailo Podoleak, consilier în cabinetul președintelui Ucrainei: „Moldova adeverește așteptările noastre”

podoleak
Foto: 24tv.ua

Mâhailo Podoleak, consilier în cabinetul președintelui Zelenski, a declarat în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” că Moldova este un partener foarte important pentru Ucraina și că a adeverit toate așteptările în acest sens.

„Moldova este un partener foarte important pentru noi și mereu am avut relații strânse. Moldova adeverește toate așteptările pe care le-am avut, ne susține în toate direcțiile. Moldova a luat o poziție foarte clară în conflictul Rusiei împotriva Ucrainei. Pentru noi toate aceste lucruri sunt foarte importante. Noi înțelegem că Moldova nu are atâtea resurse precum Germania, de exemplu, pentru ca să ne ajute financiar sau umanitar, totuși Moldova ne ajută activ. Vreau să subliniez încă o dată că poziția Moldovei pentru noi, în principiu, arată destul de bine. Situația dată a arătat adevărații prieteni”, a declarat Podoleak.

De asemenea, acesta a mai declarat că Ucraina monitorizează foarte bine situația din diverse regiuni și dacă s-ar întâmpla ceva în regiunea transnistreană, neapărat o să fie anunțată Moldova: „Nu vă faceți grijă, Moldova va fi pusă la curent despre situații de risc legate cu regiunea transnistreană dacă ele vor apărea.”

Podoleak a mai declarat că președinta Maia Sandu poartă discuții cu Zelenski.


Amintim că astăzi se face o lună de când Rusia a atacat Ucraina și în țara vecină este război. Echipa #diez transmite situația din țara vecină în regim livetext în fiecare zi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente