image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Cetățenii RM vor putea solicita livrarea la domiciliu a actelor eliberate de instituțiile de stat

Regulamentul privind modul de funcționare și utilizare a Serviciului guvernamental de livrare (MDelivery) a fost aprobat în ședința de astăzi a Guvernului. Serviciul va permite cetățenilor Republicii Moldova să solicite livrarea la locul de reședință a actelor și altor documente eliberate de instituțiile de stat.

Viceprim-ministrul pentru digitalizare, Iurie Țurcanu, a precizat că acest document reglementează raporturile juridice dintre subiecții participanți la crearea, exploatarea și utilizarea Serviciului și prevede reguli generale de livrare prin intermediul Serviciului MDelivery, de conectare la sistemul informațional, de asigurare a securității și protecției informației, precum și responsabilitățile părților.

Serviciul guvernamental de livrare reprezintă o soluție digitală, elaborată de Agenția de Guvernare Electronică, care va fi utilizată în calitate de mecanism unic de livrare fizică a rezultatelor prestării serviciilor publice către beneficiari.

Platforma informațională MDelivery va asigura conexiunea celor trei subiecți: prestatorul serviciului public, în calitate de expeditor, beneficiarul serviciului public, în calitate de destinatar al livrării, și furnizorul de servicii poștale. Această platformă va diminua costurile pentru toate cele trei părți implicate și va eficientiza procesul de livrare a rezultatului serviciului public spre beneficiar.

Amintim că, anterior, Guvernul a aprobat Conceptul MDelivery ca parte a procesului complex de modernizare a serviciilor publice, implementat de Agenția de Guvernare Electronică cu suportul Grupului Banca Mondială.

Noutăţile partenerilor

comentarii: