Furt la înaltă tensiune: Un bărbat, prins cu 8 canistre pline cu ulei dielectric, scurs dintr-un transformator

Un locuitor al raionului Taraclia a fost reținut de organele de poliție, după ce acesta a deteriorat un transformator electric al ÎCS Premier Energy Distribution SA din satul Balabanu și a extras o cantitate de 170 litri de ulei dielectric, cu intenția de a-l fura.

Foto: ÎCS Premier Energy Distribution SA

Potrivit informațiilor, intervenției prompte a organelor de poliție la acest fapt au contribuit măsurile speciale întreprinse de către ÎCS „Premier Energy Distribution” SA care au făcut posibile identificarea operativă a intervenției neautorizate în instalațiile întreprinderii, cu informarea imediată a organelor abilitate.

Pe urme fierbinți, la fața locului au fost descoperite 8 canistre pline cu ulei, pe care hoțul le-a lăsat încercând să scape de urmărire, dar și alte dovezi evidente, inclusiv utilizarea autovehiculului său în comiterea acestei și altor infracțiuni similare.

Ancheta a stabilit că făptașul are antecedente penale și că anterior acesta a mai comis furturi. Poliția verifică implicarea persoanei reținute în comiterea delapidării uleiului și din alte transformatoare electrice amplasate în localitățile din zona de sud a țării.

În ultimii șase ani în raionul Taraclia au fost comise 65 furturi de ulei din instalațiile întreprinderii de distribuție de care s-au sustras circa 12 tone de ulei în sumă de 222 mii 943 lei. Pentru restabilirea funcționării transformatoarelor deteriorate, compania a suportat un prejudiciu în sumă de 1 milion 101 mii 943 lei.


Pub