Apelurile false cu bombă au continuat în stânga Nistrului: Uzina Metalurgică de la Rîbnița, printre obiectivele puse pe alertă

În ultimele 24 de ore, mai multe mesaje despre instalarea dispozitive explozive cau fost trimise pe e-mailul administrației de la Rîbnița. Despre aceasta anunță departamentul de interne de la Tiraspol.

Foto: mid.pmr

Unul dintre ele a venit pe adresa instituției în seara zilei de 22 martie, pe la ora 21:00. Autorii au indicat că teritoriul Uzinei Metalurgice din Moldova a fost minat.

Un alt mesaj a fost trimis astăzi la ora 7:30. De data aceasta, dispozitive explozive ar fi fost plasate în clădirile a două magazine din oraș: Baikal și Masterok.

Specialiștii anunță că au lucrat la toate adresele, au examinat localul și zona înconjurătoare. Niciunul dintre mesajele primite pe parcursul mai multor zile la adresele de e-mail ale instituțiilor de învățământ și ale administrației de stat nu a fost confirmat, spun aceștia.

Școlile din stânga Nistrului au trec la lecții online, după ce în dimineață zilei de luni, mai multe instituții au fost notificate că ar fi minate.

Acestea au primit un mesaj prin care „se cere retragerea trupelor rusești, iar în caz contrar vor arunca în aer sediile”.

Alerta cu bombă în instituțiile de învățământ din stânga Nistrului s-a dovedit a fi falsă, a dat asigurări liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Acesta susține că autorii acestor mesaje vor fi pedepsiți dur.


Pub