ANRE i-a acordat ambasadorului Daniel Ioniță Crucea „Pentru Merit” de gradul I

Veaceslav Untila, directorul general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a avut o întrevedere de rămas bun cu E.S. Daniel Ioniță, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, cu prilejul încheierii mandatului său în țara noastră.

Foto: anre.md

Directorul general al ANRE a apreciat înalt implicarea și aportul domnului Daniel Ioniță în implementarea unor proiecte strategice, care vor contribui la dezvoltarea sectorului energetic și vor asigura securitatea energetică a Republicii Moldova. Aceste proiecte vor duce la diversificarea surselor de import a energiei electrice și vor oferi consumatorilor din țara noastră servicii de calitate. De asemenea, cooperarea bilaterală dintre Republica Moldova și România, prin prisma experienței europene a statului vecin, este reciproc avantajoasă pentru preluarea celor mai bune practici în reglementarea sectorului energetic.

E.S. dl Daniel Ioniță a menționat că România rămâne cel mai solid și mai onest partener al Chișinăului în parcursul său european. Totodată, oficialul a remarcat efortul depus de Agenție în vederea ajustării și implementării cadrului normativ secundar la normele europene.

La finalul întâlnirii, domnul Ambasador Daniel Ioniță a fost decorat cu distincția instituțională a ANRE, Crucea „Pentru Merit” de gradul I, pentru contribuția înaltă la dezvoltarea strategică a domeniului energetic.


Pub