Spînu, după anunțul lui Putin că „țările neprietenoase vor achita gazul în ruble”: Nu se referă la Republica Moldova, noi avem mai multe opțiuni - dolari, euro și ruble

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, exclude riscul ca MoldovaGaz să fie nevoită să achite livrările de gaze naturale în ruble. Acesta a spus că declarația făcută de președintele rus nu se referă la Republica Moldova.

Foto: UNIMEDIA

„Am văzut și noi această declarație, făcută acum câteva ore. Nu se referă la Republica Moldova. Istoric vorbind contractele semnate între MoldovaGaz și Gazprom au prevăzut mereu plăți în dolari și ruble rusești. La moment din ceea ce am văzut nu va afecta nicicum relația contractuală între MoldovaGaz și Gazprom. Despre costul gazului pentru luna aprilie este devreme să spune care este costul final, dar confirm că va fi un preț mai mare.

Conform contractului MoldovaGaz achită în dolari, euro sau ruble, prevede mai multe opțiuni”, a declarat Spînu.

Vladimir Putin a anunțat astăzi că SUA și țările EU urmează să achite gazul livrat doar în ruble rusești. „Mai multe măsuri în acest sens vor fi luate în timpul apropiat”, a declarat acesta.


Pub