(video) Fără indemnizații unice de Paște. Gavrilița: „Se dădea o pomană înainte de sărbători, noi însă credem în creșterea pensiilor lună de lună”

În acest an, pensionarii, dar și persoanele cu grad de invaliditate și cele din păturile social vulnerabile nu vor primi ajutoare financiare unice în preajma sărbătorilor pascale. Informația a fost confirmată de prim-ministra, Natalia Gavrilița, astăzi în cadrul unei conferințe de presă.

Foto: UNIMEDIA

„În timpurile când indexarea era 19 lei, atunci se dădea o pomană înainte de sărbători, o singură dată. Noi și atunci și acum spunem că nu credem în astfel de plăți unice. Noi credem în creșterea consecventă a pensiilor lună de lună, astfel că fiecare gospodărie să-și poată planifica veniturile și cheltuielile.

„Indexarea și creșterile cu care am venit încă din octombrie anul trecut sunt toate menite să crească puterea de cumpărare a pensionarilor, a persoanelor cu dizabilități și a păturilor vulnerabile. Dacă faceți calculele, vedeți că aceasta depășește anual suma acestor cadouri oferite odată în an”, a declarat prim-ministra.



Pub