Anatoli Ciubais a demisionat din funcția de reprezentant special pentru dezvoltare al lui Putin. Kremlin: A plecat din proprie inițiativă
Anatoli Ciubais a renunţat la postul de reprezentant special pentru dezvoltare al lui Vladimir Putin și ar fi părăsit teritoriul Federației Ruse. Purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov, a confirmat plecarea acestuia din funcție menționând că este „din proprie inițiativă”. „Dacă a părăsit sau nu Rusia e problema lui”, a spus Peskov, transmite ria.ru
Foto: ria.ru

„Da, Ciubais a demisionat din proprie inițiativă. Dacă a plecat sau nu din Rusia e problema lui”, a spus Peskov, după ce în presă au apărut informații despre plecarea sa nu doar din funcție, dar și din Rusia. 

Anatoli Ciubais este cea mai marcantă personalitate care s-a retras dintr-o funcţie oficială după ce Rusia a declanşat aşa-zisa „operaţiune militară specială” în Ucraina, scrie digi24.ro.

Ciubais, considerat arhitectul reformelor economice post-sovietice, a fost mai demult şeful de cabinet al preşedintelui rus Boris Elţin.

El a fost numit în postul de reprezentant special al lui Vladimir Putin pentru relaţii cu organizaţiile internaţionale în 2020, după ce a demisionat din funcţia de preşedinte al companiei de stat în domeniul tehnologiilor RUSNANO, pe care a condus-o din 2008. În funcţia de reprezentant special, Ciubais avea sarcina de a atinge „obiective de dezvoltare durabilă”.

În ultimii ani, Anatoli Ciubais a continuat să pledeze pentru reforme economice şi a fost una dintre cele mai marcante personalităţi asociate cu guvernul rus.

În 2010, Anatoli Ciubais a atenţionat că ascensiunea fascismului este singura mare ameninţare pentru Rusia şi ar putea distruge ţara, aminteşte Reuters. Potrivit Kremlinului, conflictul în Ucraina scoate la iveală cine sunt „trădătorii” în Rusia. „Unii demisionează, alţii părăsesc ţara. Este o purificare”, a declarat joia trecută purtătorul de cuvânt al președintelui Putin, Dmitri Peskov. Un număr nedeterminat, dar important de ruşi au părăsit Rusia în ultimele trei săptămâni din cauza înăspririi controlului de către Moscova de la începutul invaziei din Ucraina.


Pub