Liber la călătorii. Lista companiilor aeriene care își reiau zborurile de pe Aeroportul Chișinău

23 Mart. 2022, 13:50
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
23 Mart. 2022, 13:50 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Acum vă puteți planifica o călătorie pentru weekend sau vacanța de Paște fără prea multe griji. Începând cu zilele următoare, unele companii aeriene își reiau zborurile de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

  • Air Moldova – compania aeriană își anunță pasagerii prin e-mail despre anularea zborului. Așadar, dacă călătorii nu au primit o notificare de anulare a zborului, zborul loc. Pentru informații urmăriți site-ul oficial www.airmoldova.md
  • HiSky va relua operarea zborurilor din/spre CHIȘINĂU începând cu Sâmbătă, 26 Martie 2022. Puteți face cunoștință cu programul și să rezervați un bilet pe site-ul oficial https://hisky.aero/
  • TAROM – compania aeriană română reia zborurile regulate către/dinspre Chișinău din 27 martie. Puteți cumpăra bilete de pe site-ul oficial www.tarom.ro.
  • FlyOne – compania aeriană își reia zborurile din 28 martie. Puteți face cunoștință cu programul și să rezervați un bilet pe site-ul oficial www.flyone.eu
Potrivit responsabililor, lista va fi actualizată pe măsură ce sunt publicate informații oficiale de la companiile aeriene.

Precizăm că, luni, 21 martie, autoritățile au anunțat că aeronavele care transportă pasageri vor decola din nou de la Chișinău, după aproape o lună de pauză. Acestea vor tranzita doar România și vor evita spațiul aerian ucrainean.

Amintim că spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis pe data de 24 februarie, când Rusia a invadat Ucraina.  Ca excepție, zborurile charter pentru refugiați, cele pentru transportarea ajutorului medical, cursele care aduceau delegații oficiale, cele medicale sau care transportau poșta erau permise.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău