(video) „Părinții preferă să adopte copii de unu sau doi ani.” Care este procedura de înfiere în Moldova

adoptie
Foto: prime.md

„În ultimul an numărul adopțiilor este în creștere. Am avut mai mult de 10 adopții naționale. În prezent, avem o listă cu peste 120 de părinți care își doresc să fie adoptatori. Avem în jur de 100 de copii care ar putea fi în adopție, dar încă nu a fost definitivat statutul lor.” Despre aceasta a vorbit Sergiu Oceretnîi, șeful Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului pentru AloCapitala.

Totodată, el a spus că una dintre probleme este și faptul că majoritatea părinților adoptatori își doresc copii de vârstă fragedă: unu, doi ani.

Potrivit lui, o altă problemă în procesul de adopție este statutul aprobat pentru adopție.

„Pentru ca acei copii să meargă în adopție trebuie să aibă un statut aprobat pentru adopție, iar pentru acest lucru trebuie să ai toate acordurile până la a patra dinastie a părinților. Din acest motiv copiii nu pot fi adoptați. Până se găsesc aceste rude, până își dau acordul sau nu își dau acordul la adopție trece mai mult timp”, a menționat Sergiu Oceretnîi.

El a precizat totuși că procesul de adopție nu este unul complicat. Sunt niște pași care trebuie respectați, iar din acest motiv procesul tărăgănează.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente