‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
14.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiri10 zile pentru achitarea primei de asigurări medicale. Producătorii agricoli beneficiază de 75% reducere

10 zile pentru achitarea primei de asigurări medicale. Producătorii agricoli beneficiază de 75% reducere

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Comisia Națională de Asigurări în Medicină anunță că au mai rămas zece zile până la expirarea termenului de achitare a primei de asigurare medicală în sumă fixă pentru anul 2022.

Persoanele care se asigură în mod individual în termenul prevăzut de lege – până la 31 martie inclusiv, beneficiază de reduceri de 50%, 60% sau 75% din valoarea primei, care și în acest an este de 4056 de lei.

Astfel, proprietarii de teren agricol au parte de reduceri de 75% și achită 1014 lei.

Persoanele fizice care desfășoară activitate independentă în domeniul comerțului cu amănuntul, cu excepția comerțului cu mărfuri supuse accizelor, beneficiază de reduceri de 60% și plătesc 1622,4 lei.

Fondatorii de întreprindere individuală, deţinătorii de patentă, arendaşii, arendatorii, persoanele fizice care desfășoară activități în domeniul achizițiilor de produse din fitotehnie și/sau horticultură și/sau de obiecte ale regnului vegetal, alţi cetăţeni care nu sunt angajaţi şi nu sunt asiguraţi de Guvern achită 2028 de lei, ceea ce reprezintă 50% din prima de asigurare medicală.

Achitarea primei de AOAM, inclusiv de către categoriile de persoane care au obligația de a achita prima în mărime integrală, poate fi efectuată prin intermediul Serviciului guvernamental de plăţi electronice MPay, băncilor comerciale sau la ghişeele oficiilor poştale.

‹ adv ›

Doritorii de a achita prima de asigurare cu cardul bancar sau de pe un dispozitiv conectat la internet urmează să acceseze pagina mpay.gov.md. În cazul plăţii prin MPay nu e nevoie ca dovada achitării să fie prezentată Serviciului teritorial de relaţii cu beneficiarii al CNAM.

Statutul de persoană asigurată în mod individual este acordat de CNAM din data achitării primei AOAM în sumă fixă şi este valabil până pe 31 decembrie 2022.

‹ adv ›

Advertoriale

Promoție de primăvară la creditele Mikro Kapital Moldova

Mikro Kapital Moldova lansează o Promoție de Primăvară, dedicată stimulării spiritului antreprenorial și sprijinirii nevoilor financiare ale clienților săi. Începând de pe...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›