‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
10.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleAsociația producătorilor de fructe din Rusia: Mai avem nevoie de 2-3 ani pentru a...

Asociația producătorilor de fructe din Rusia: Mai avem nevoie de 2-3 ani pentru a exclude importurile de mere

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ministerul Agriculturii din Rusia a organizat o ședință în cadrul căreia a discutat cu reprezentanții din sectorul horticol despre situația și problemele existente.

Pentru a-și asigura piața internă rusă, în ultimii ani au fost realizate investiții importante, dezvoltând atât producerea de material săditor, cât și producerea fructelor. În 2019, Rusia a plantat cea mai mare suprafață de livezi din istorie, iar suprafețele livezilor continuă să se extindă.

În 2020, o bună parte din exportatorii din Moldova susțineau că livrarea de mere pe piața rusă va fi practic imposibilă în aproximativ 5 ani. Cu toate acestea, reorientarea spre alte piețe a fost realizată de un număr foarte mic de producători, iar peste 90% din exporturile de mere moldovenești au fost direcționate spre această piață.

Președintele asociației producătorilor de fructe din Rusia, Igor Muhanin, a declarat că anul trecut au fost plantate 13,4 mii de hectare de livezi de măr, anul acesta, cel mai probabil, suprafața va fi aceeași.

Importurile anuale de mere în Rusia sunt în medie de 1,4 milioane de tone, în timp ce consumul este la nivelul de 2,2 milioane de tone.

„Cu o creștere anuală a producției de mere de 250 de mii de tone, Rusia are nevoie de încă doi-trei ani pentru a refuza importurile”, a explicat Muhanin.

Pe lângă aceasta, unul dintre obiective este de a exclude subvenționarea materialului săditor pentru înființarea livezilor importat de peste hotare în Rusia.

„Dependența de importul de material săditor în Rusia este de 30%. Acest lucru indică faptul că 3,5 miliarde de ruble pe an sunt oferite pentru a sprijini fermierii europeni. Doar pepinierele ruse trebuie subvenționate”, a conchis Igor Muhanin.

‹ adv ›

‹ adv ›

Advertoriale

Promoție de primăvară la creditele Mikro Kapital Moldova

Mikro Kapital Moldova lansează o Promoție de Primăvară, dedicată stimulării spiritului antreprenorial și sprijinirii nevoilor financiare ale clienților săi. Începând de pe...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›