Trei angajați ai Poliției de Frontieră au fost reținuți într-un dosar de contrabandă cu țigări

poliția de frontieră
Foto: Poliția de Frontieră/Facebook

Șase membri ai unui grup criminal organizat transfrontalier, inclusiv trei angajați ai Poliției de Frontieră, au fost reținuți de procurorii PCCOCS și ofițerii SIS într-un dosar de contrabandă cu țigări în valoare de peste 2,5 milioane de lei.

„Țigările de contrabandă erau ambalate în circa 285 000 de pachete și au fost transportate în România, cu traversarea frontierei în apropierea municipiului Ungheni, în zilele de 2 și 3 ianuarie 2018. După livrarea țigărilor în Iași, acestea erau comercializate pe piața neagră, iar banii erau investiți în imobile și autoturisme de lux”, se arată în comunicatul procuraturii generale.

PCCOCS menționează că pentru deconspirarea implicării celor șase reținuți, oamenii legii au descins cu 18 percheziții în Ungheni, inclusiv la sectorul Poliției de Frontieră din localitate, precum și în Hâncești. În ceea ce privește investigațiile din România, acestea sunt desfășurate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Procurorii PCCOCS urmează să audieze cel puțin șase persoane și să formuleze învinuirile în privința acestora, în vederea solicitării aplicării arestului preventiv – timp în care persoanele vizate se prevalează de prezumția nevinovăției.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente