‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPreședintele Confederației Elvețiene: Vom deschide piața pentru produsele din Moldova

Președintele Confederației Elvețiene: Vom deschide piața pentru produsele din Moldova

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis a avut o întrevedere cu Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

În cadrul întrevederii cei doi șefi de stat au discutat inclusiv despre cooperarea bilaterală. Președinta Maia Sandu a menționat importanța semnării unui acord de liber schimb dintre Moldova și țările Asociației Europene a Liberului Schimb (EFTA).

„Războiul din Ucraina va afecta profund și pe termen lung situația economică, socială și de securitate din Moldova. Antreprenorii noștri simt deja aceste efecte. Importatorii și exportatorii legați de piețele din Est suferă pierderi mari. Moldova ratează investiții.

În acest context, deschiderea piețelor alternative – cum ar fi cea a Elveției – pentru produsele noastre care nu mai pot ajunge pe piețele din Est din cauza războiului ar fi un gest de sprijin clar și univoc pentru antreprenorii din Moldova”, a specificat președinta Maia Sandu.

Acordul ar oferi oportunități suplimentare de export pentru produsele moldovenești, în special, în contextul regional existent și al necesității stringente de reorientare a acestora.

„Vreau să vă dau asigurări că vom deschide piața pentru produsele din Moldova. Dorim să avem un acord de liber schimb cu Moldova anume pentru a deschide piața, pentru a elimina aceste taxe vamale. Urmează să decidem ce facem cu produsele agricole, de exemplu. Suntem interesați să favorizăm cooperarea dintre Republica Moldova și Elveția.

În plus, cred că avem un potențial mare de cooperare în domeniul energiei regenerabile, eficienței energetice, cercetării, politicii medicamentelor, protecției mediului și celui de securitate”, a specificat Ignazio Cassis.

 

‹ adv ›

Advertoriale

Promoție de primăvară la creditele Mikro Kapital Moldova

Mikro Kapital Moldova lansează o Promoție de Primăvară, dedicată stimulării spiritului antreprenorial și sprijinirii nevoilor financiare ale clienților săi. Începând de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›