image
Sursa foto: Profimedia

Xavi i-a "uns la suflet" pe fanii Barcelonei, după victoria uriașă cu Real Madrid

Antrenorul Barcelonei, Xavi, şi-a lăudat echipa după ce catalanii s-au impus categoric în faţa lui Real Madrid, cu scorul de 4-0 (2-0), chiar pe stadionul Santiago Bernabeu.

"Am dat dovadă de personalitate, de mândrie, am ştiut să păstrăm balonul. Am făcut un meci pe care l-am controlat. Această victorie poate schimba dinamica prezentului şi a viitorului", a precizat Xavi la conferinţa de presă de după meci.

"Am presat bine, am avut enorm de multe ocazii, am fi meritat să înscriem mai multe goluri. Un meci complet. Sunt convins că această echipă este cea mai bună din lume.

Este o zi pe care trebuie să o savurăm, pentru că suporterii Barcei nu au avut prea multe bucurii în ultima vreme, cu atât mai puţin la derby-uri. Să câştigi cu 4-0 pe Bernabeu, jucând atât de bine, este dificil, nu se întâmplă în fiecare zi", a adăugat tehnicianul.

"Eu nu caut glorie personală, vreau glorie pentru jucători şi pentru marea familie a Barcelonei în general", a conchis Xavi.

Barca nu mai câştigase în ''El Clasico'' de 1.113 zile, precedentul succes al catalanilor datând din 2 martie 2019, când învingeau la limită, 1-0, printr-un gol înscris de croatul Ivan Rakitic. În cele şase meciuri disputate de atunci, echipa blaugrana a obţinut un singur rezultat de egalitate.

Duminică seara, Barca a câştigat la toate capitolele confruntarea cu Real, marcând de patru ori, prin gabonezul Pierre-Emerick Aubameyang (29, 52), Ronald Araujo (38) şi Ferran Torres (47).

În ciuda înfrângerii categorice din ”El Clasico”, Real Madrid rămâne lider detașat în La Liga, cu 66 de puncte acumulate în 29 de runde, nouă peste Sevilla, ocupanta poziției secunde.

Barcelona, în schimb, este pe locul trei, cu 54 de puncte, la egalitate cu Atletico Madrid, care are un meci mai mult disputat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: