image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roșcovanu

Câți elevi din capitală se află în autoizolare

Șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport a Consiliului Municipal Chișinău, Andrei Pavaloi, a menționat în cadrul Ședinței săptămânale a serviciilor primăriei Chișinău că studiile se fac cu prezență fizică sută la sută, însă 445 de elevi se află în autoizolare la moment.

„În cele 150 de instituții publice și private de învățământ primar și sedundar din municipiul Chișinău, ca urmare a ultimelor decizii a Comisiei Sănătate Publică, studiile se fac cu prezență fizică sută la sută. În afară de 445 de elevi care se află în autoizolare la moment, ținând cont de faptul că 105 elevi au fost testați pozitiv săptămâna trecută. În ceea ce privește centrele de creație ale copiilor în care sunt înscriși 14 112 copii își au activitatea zilnică conform planului. În cele 13 școli sportivev sunt încadrați 5193 de elevi. Totodată, în instituțiile de învățământ se activează conform regulilor sanitare”, a menționat Pavaloi.

Amintim că anterior Comisia națională extraordinară pentru sănătate publică a decis reluarea procesului educațional în Republica Moldova începând cu 16 martie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: