Kremlinul, nemulțumit de progresul în negocierile cu Ucraina: „Nu decurg așa cum necesită situația. Așteptăm ca delegația Kievului să devină mai deschisă și mai constructivă”

Kremlinul nu este mulțumit de progresul în negocierile cu Ucraina, susține Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, scrie ria.ru.

Foto: ria.ru

„Gradul de progres în negocieri nu este, probabil, nu este la nivelul așteptărilor. Partea rusă demonstrează o disponibilitate mult mai mare de a lucra rapid și semnificativ”, a spus Peskov.

În plus, Peskov a cerut tuturor celor care pot influența partea ucraineană să folosească această oportunitate pentru a „face Kievul mai deschis, mai constructiv”.

Întrebat despre posibilitatea unei întâlniri personale între Vladimir Putin și Vladimir Zelenski, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a menționat că înainte de aceasta „este necesar să se conducă și să se convină asupra rezultatelor negocierilor”. El a explicat că până acum nu există acorduri care ar putea fi stabilite de șefii de stat.

Delegațiile astăzi aveau planificate o nouă rundă de negocieri.

Prima rundă de negocieri online a avut loc acum o săptămână, care nu s-a încheiat cu nicio decizie. Delegațiile anunțat că iau o pauză tehnică.

Reprezentanții celor 2 țări și-au dat întâlnire de 3 ori. Nici la ultima rundă de negocieri, părțile nu au găsit un compromis.

Totodată, zilele anterioare au avut loc negocieri la Ankara dintre miniștrii Dmitro Kuleba și Serghei Lavrov. După circa 90 de minute de discuții, părțile nu au reușit să ajungă la un consens privind încetarea focului. Potrivit oficialului de la Kiev, încetarea focului este condiționată de solicitările înaintate de Putin. „Ucraina nu a renunțat și nu va renunța”, a declarat Kuleba, după întrevedere.

De partea cealaltă, ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, anunță că Ucraina a primit pentru examinare propunerile Rusiei privind soluționarea conflictului din Ucraina, propus de delegația rusă la ultima rundă de negocieri.


Pub