Nu-i cerere, „nu-s chibrituri”: Spatari răspunde acuzațiilor lui Gîlca, privind lipsa ajutorului de la Guvern

Ministrul Muncii, Marcel Spatari, a venit cu o reacție după ce astăzi autoritățile municipale au zis că nu au primit „niciun chibrit” din ajutoarele imense internaționale. „Cei care solicită primesc, așteptăm solicitările formale”, a spus ministrul, oferind și câteva exemple de centre care au beneficiat de suport, după ce au venit cu solicitări.

Foto: colaj

„Avem 103 centre acreditate, cred că au mai fost acreditate câteva, toate depun o cerere. 50 de cereri am primit în ultimele zile și le-am onorat. În Chișinău am avut cerere de la Brigada Infanterie Motorizată, au primit bunuri în valoare de 18,9 mii lei, Centrul Renașterea Chișinău - 6 mii lei, Moldexpo 248 mii lei alocate bunuri din ajutoare umanitare. Cei care solicită primesc, așteptăm solicitările formale.

Este o procedură, noi trebuie să respectăm niște proceduri, există o cerere, un sistem informațional prin care se depune”, a spus acesta.

Reacția ministrului vine după ce astăzi Boris Gîlca a spus că „Primăria nu a primit niciun chibrit de la autoritatea centrală din ajutoarele internaționale”.


Pub