(stop-cadru) Când va fi desfășurat concursul pentru șefia Procuraturii Anticorupție? Martie, aprilie, mai? Litvinenco: Da, ceva de genul acesta

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, explică, motivul din care a fost extins termenul de depunere a dosarelor pentru șefia Procuraturii Anticorupție este războiul din Ucraina, comisia fiind constituită în mare parte din experți străini. Acesta nu a putut veni cu niște termeni exacți referitor la desfășurarea concursului. „Noi aveam așteptări și punem speranțe foarte mari în această instituție”, a mai spus Litvinenco la Cutia Neagră de la TV8.

Foto: Captură video

„Nu este amânat, a fost extinsă perioada, din motive obiective, a început războiul din țara vecină. Comisia respectivă urmează a fi constituită preponderent din persoane din afara țării. Este o instituție extrem de importantă pentru sistemul juridic din Republica Moldova. PA este cea care trebuie să combată marea corupție. Noi aveam așteptări și punem speranțe foarte mari în această instituție. Aici trebuie să fie mai întâi formată comisia, după care va fi organizat concursul”, explică ministrul Justiției.

Întrebat despre când va fi, acesta a răspuns că își dorește ca aceasta să fie cât mai curând.

-Martie, aprilie, mai?

-Da, ceva de genul acesta, răspunde Litvinenco.

CSP a decis la data de 4 martie să scoată de pe agendă două subiecte, din cauza situației din regiune. Este vorba despre cel privind desemnarea membrilor din partea Consiliului Superior al Procurorilor în componența Comisiei speciale de preselecție a candidaților la funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție și constituirea Comisiei speciale de preselecție a candidaților la funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție.


Pub