Activitatea punctelor mobile de vaccinare din capitală ar putea fi sistată din aprilie

main-83-2-1-1-2-1
Foto: Primăria Municipiului Chișinău

Astăzi, în cadrul ședinței Primăriei Municipiului Chișinău, Boris Gîlca, șeful Direcției generale asistență socială și sănătate (DGASS), a anunțat că activitatea punctelor mobile de vaccinare din capitală, autobuzul și troleibuzul, ar putea fi sistată începând cu luna aprilie. Astfel, acestea ar putea reveni pe rutele municipale de transport public.

„Datorită ratei infime de vaccinare, nu există, dar și nu merită efortul menținut de până acum. Analizăm împreună cu colegii din sănătate posibilitatea de a scoate din circuit troleibuzul și autobuzul de vaccinare din data de 31 martie”, a menționat Boris Gîlca.

De asemenea, autoritățile iau o decizie și în privința sistării activității Centrului municipal de vaccinare, însă o hotărâre fermă în acest sens nu a fost încă luată.

„Atestăm o rată scăzută de vaccinare în municipiul Chișinău, este vorba de 48 %, fără persoanele care s-au imunizat peste hotare țării, iar Centrul municipal înregistrează foarte puține persoane care vin să se imunizeze, majoritatea își fac doza booster”, a subliniat Gîlca.

Conform autorităților, rata vaccinării în municipiul Chișinău ar depăși 70 % dacă vor fi incluși și cei vaccinați peste hotarele țării. Acest indicatorul suplinește minimul de 70 % de imunitate colectivă recomandată de către Organizația Mondială a Sănătății.

Reamintim că cele două puncte mobile de vaccinare din capitală, un troleibuz și un autobuz, au fost lansate în data de 26 mai 2021.

Autoare: Ana-Maria Sîrcu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente