Vladimir Cebotari, fost ministru al justiției, este suspectat de nedeclararea a peste 5 milioane de lei

Vladimir Cebotari
Foto: Facebook/ Vladimir Cebotari

În perioada 14-18 martie 2022, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat controale de avere pe numele a mai multor persoane publice, printre care se regăsește și fostul ministru al justiției Vladimir Cebotari. Acesta este fost membru al Partidului Democrat din Moldova (PDM) și fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova. În total, ANI a verificat 11 cazuri de încălcare a declarațiilor de avere.

Potrivit agenției, fostul deputat și soția sa nu au inclus suma completă a averii în declarațiile sale pe venit. Ca urmare a verificărilor, ANI a constatat că fostul democrat nu a declarat o avere de peste 5 milioane de lei. De asemenea, Cebotari ar fi ascuns bunuri imobile cumpărate în perioada 2019-2021 și ulterior vândute pentru o sumă de peste un 1,6 milioane de euro.

Conform comunicatului, verificărilor declarațiilor de avere au fost expuși și alții precum un judecător din cadrul Judecătoriei Chișinău, un funcționar public cu statut special din cadrul Direcției Regionale Nord a Poliției de Frontieră, primarul orașului Cricova din municipiul Chișinău, primarul satului Baurci – Moldoveni, raionul Cahul, un alt fost deputat din Parlamentul Republicii Moldova, căruia i s-a stabilit o diferență substanțială în declarația de avere, în valoare totală de peste 450 000 de lei, dar și alte persoane publice.

Mai multe informații puteți găsi aici!

Autoare: Ana-Maria Sîrcu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente