A plătit 500 de dolari să-și recupereze actul pierdut, dar a fost dusă de nas: Două femei din Ucraina, prinse cu acte false la frontieră

Doi cetățeni străini au fost prinși cu acte false în punctele de trecere, în ultimele 24 de ore. În primul caz, o femeie din Ucraina a prezentat pentru mijlocul de transport certificatul de înmatriculare cu semne de falsificare. Aceasta a recunoscut că acum câteva zile a pierdut actul original și ar fi încercat să-l recupereze plasând un anunț pe rețele. L-a găsit însă nu pe cel originar. O persoană necunoscută a dus-o de nas și i-a oferit un act falsificat pentru suma de 500 de dolari.

Foto: simbol

În așa mod a fost obținut, neștiind că de fapt este un act falsificat. Trecerea frontierei de stat i-a fost autorizată în baza certificatului de înmatriculare digital (diia.gov.ua).

În punctul de trecere a frontierei „Tudora-Starokazacie" a fost documentată o altă cetățeancă a Ucrainei de 23 de ani. Tânăra a prezentat la controlul de frontieră permisul de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile georgiene, falsificat. În declarații, aceasta a comunicat că a urmat cursurile necesare la o școală specializată din Georgia, unde a și obținut permisul, insistând asupra veridicității acestuia. Pentru a continua deplasarea, la volanul autoturismului a urcat altă persoană.

În ambele cazuri, documentele au fost ridicate și transmise spre expertiză. au fost întocmite procese-verbale de audiere și constatare a infracţiunii prevăzute de art. 361, alin.1 Cod Penal al Republicii Moldova.


Pub