Chicu: Băncile și-au dublat profitul, iar bugetul - deficitul. Sandu îndeamnă moldovenii să-și strângă cureaua, dar face totul pentru străinii cu băncile

Băncile realizează profituri enorme din împrumuturile pe care le acordă statului, susține fostul premier, Ion Chicu. Acesta atenționează că statul „a împrumutat săptămâna trecuta de la ei, deja cu mai mult de 14%”.

Foto: UNIMEDIA

„Băncile și-au dublat profitul, iar bugetul - deficitul...

Din cauza unei politici antinaționale și analfabete, băncile realizează profituri enorme din împrumuturile pe care le acordă statului. Statul a împrumutat săptămâna trecuta de la ei, deja cu mai mult de 14%.

Maia Sandu îndeamnă moldovenii să-și strângă cureaua, dar face totul ca străinii cu băncile să profite de analfabetismul cu iz de trădare al guvernării”, a scris Chicu.


Acum 3 zile, șefa statului a cerut Guvernului să pregătească un program de acțiuni anticriză pentru susținerea afacerilor mici și mijlocii, inclusiv în agricultură, și pentru sprijinirea oamenilor cu venituri mici. „Războiul din Ucraina a declanșat o nouă criză care va avea consecințe de durată pentru țara noastră. Simțim cu toții scumpirile la produsele de consum și carburanți”, a spus președinta.

La începutul săptămânii curente, Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei a anunțat că a adoptat prin vot unanim să se majorează rata de bază aplicată la principalele operațiuni de politică monetară pe termen scurt cu 2,00 puncte procentuale de la 10,50 la sută până la nivelul de 12,50 la sută anual.


Pub