Calendarul lunilor de primăvară plin de iarmaroace și evenimente culturale: Startul, dat în acest weekend în parcul Alunelul

Autoritățile locale au dat start târgurilor și evenimentelor culturale în municipiul Chișinău pe întreg anul 2022. Astfel, în acest weekend, sunt organizate târguri cu produse agricole autohtone în sectorul Buiucani, Parcul „Alunelul”, aleea principală. 62 de producători participă la eveniment între orele 09:00-17:00. Târgul este organizat de Federația Națională a Fermierilor, în parteneriat cu organizația UN Women, având drept scop susținerea producătorilor autohtoni.

Foto: fb/IvCeban
Primarul capitalei, Ion Ceban, anunță că în perioada următoare, de regulă în weekend, vor mai fi organizate iarmaroace cu pomușoare, târgul „Dulcișor”, „Federația Fermierilor”, produse apicole, cu produse ECO, cu material semincer sau flori, târguri ale meșterilor populari, cu articole de artizanat și hand made, Târgul mierii cu levănțică, Târg pascal, Târg tematic „Ziua Copiilor”.

De asemenea, vor fi târguri la început de an școlar „Bună ziua, școală”, de Ziua Vinului, iarmaroc dedicat Hramului orașului, iar spre final de an vor fi organizate Târguri de brazi și Târg de Crăciun.

Totodată, vor fi organizate mai multe excursii tematice cu Troleibuzul Turistic, începând din 14-15 mai – de Ziua Internațională a Familiei.

Informația despre fiecare eveniment va fi publicată pe pagina web oficială „chisinau.md” şi pe pagina web a Direcției generale economie, comerț și turism.


Pub