Cenușa: Guvernarea creează așteptări privind integrarea în UE mai mari decât este capabilă să livreze. Ar putea urma o dezamăgire care va lovi în vectorul european

Guvernarea creează așteptări privind integrarea în UE mai mari decât este capabilă să livreze în practică, consideră politologul, Dionis Cenușa. În opinia sa, este necesară o proporționare a așteptărilor cu apropierea reala de UE, iar în caz contrar, ar putea urma o dezamăgire, care poate lovi în vectorul european.

Foto: UNIMEDIA

Acesta atrage atenția faptului că prim-ministra Gavrilița a recunoscut că din cauza problemelor cu care se confruntă guvernarea a încetinit procesul de implementare a Acordului de Asociere cu UE.

„Este curios faptul că în timp ce punerea în practica a Acordului stagnează (din motive obiective - 4 crize concomitente), Moldova lansează noi platforme de cooperare cu UE.

Daca nu implementăm Acordul nu se produc schimbări. În rezultat, în timp ce nu ne putem apropia calitativ și cantitativ de UE mai repede, discuțiile despre UE cresc în intensitate.

Ințelegeți spre ce merg, corect? Guvernarea creează așteptări privind integrarea în UE mai mari decât este capabilă să livreze în practică”, a comentat Cenușa.

În opinia sa, este necesară o proporționare a așteptărilor cu apropierea reală de UE. În caz contrar, ar putea urma o dezamăgire, care poate lovi în vectorul european.


Pub