(foto) Șahista Mașa Klinova a jucat un simultan cu tineri din Chișinău și refugiați din Ucraina: Cei mai activi au primit cărți cu autografe

Marea maestră internațională la șah Mașa Klinova, dublă campioană a Israelului a jucat în data de 19 martie un simultan cu tineri șahiști refugiați din Ucraina și tineri șahiști din Chișinău. Marea maestră internațională le-a urat succes și pace tinerilor șahiști și le-a înmânat cărți de șah cu autografe celor mai activi participanți la simultan.

Foto: Șah Moldova

Printre participanții la simultan, care au luptat cu marea maestră la tabla cu carouri, au fost recentele premiante a Campionatului mun. Chișinău la șah între copii Poleacova Anastasia, Garaba Valeria, Ungureanu Gabriela și Poleacova Alexandra, care au rămas foarte impresionate de jocul maestrei.

Marea maestră a povestit copiilor cum a ajuns în lumea șahului și despre rezultatele sale sportive.

Simultanul este un meci special de șah în care un jucător experimentat, joacă mai multe partide simultan împotriva mai multor adversari, fiecare dintre ei având propria sa tablă de șah .

Mașa Klinova este discipola ilustrului antrenor Veaceslav Cebanenco, a participat la 12 Olimpiade mondiale, a câștigat de două ori turneele zonale a Campionatului Mondial feminin: în 1993, la Zagreb și în 1998, la Dresda. De asemenea, în 2000, Klinova a participat la Campionatul Mondial de șah feminin prin sistem knock-out. Ea s-a născut în Uniunea Sovietică, dar din 1992 s-a mutat în Israel. Este câștigătoare a multor turnee internaționale de șah Stockholm Scandics Hotels (1999), Odesa (2001), Simferopol (2003), Sevastopol (2005).



Pub