(doc) Certificatul Covid, obligatoriu la intrarea în mai multe țări: Vezi alertele de călătorie actualizate
Ministerul de Externe de la Chișinău anunță despre actualizarea alertelor de călătorie. Astfel, România a renunțat la formularul PLF, iar certificatul digital Covid nu va mai fi solicitat la intrarea în țară. Autoritățile atrag atenția moldovenilor care se află în Ucraina că zilnic sunt organizate curse de trenuri de evacuare din diferite localități ale Ucrainei, iar cetățenii Republicii Moldova pot face cunoștință cu orarul curselor pe paginile oficiale ale Căilor Ferate ucrainene, atașate în documentul de mai jos.
Foto: UNIMEDIA

Persoanele care călătoresc în Austria pot intra pe teritoriul federal fără înregistrare prealabilă și fără să intre în carantină, cu prezentarea uneia din următoarele dovezi:

1. Un certificat de vaccinare cu un ser autorizat

2. O confirmare a unei infectări cu SARS-CoV-2, care a avut loc în ultimele 180 de zile și pentru care poate fi prezentat un certificat medical de vindecare. 3. Rezultatul negativ al unui test biologic-molecular pentru SARS-CoV-2 (PCR), nu mai vechi de 72 de ore de la data prelevării probelor sau antigen (exclusiv de la un laborator autorizat), nu mai vechi de 24 de ore de la data prelevării probelor.

3. Rezultatul negativ al unui test biologic-molecular pentru SARS-CoV-2 (PCR), nu mai vechi de 72 de ore de la data prelevării probelor sau antigen (exclusiv de la un laborator autorizat), nu mai vechi de 24 de ore de la data prelevării probelor.

Persoanele care nu îndeplinesc niciuna din condițiile menționate mai sus trebuie să se înregistreze prin intermediul platformei Pre Travel Clearance – PTC (https://entry.ptc.gv.at/en.html) și vor fi plasate în carantină pentru o perioadă de 10 zile. Măsura carantinei poate fi încheiată dacă este prezentat rezultatul negativ al unui test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2. 

Minori cu vârsta de până la 12 ani, chiar dacă sunt neînsoțiți, sunt exceptați de la măsură.

Iată lista completă:



Pub