(video) RM va primi 30 mil. dolari din partea SUA pentru gestionarea fluxului de refugiați din Ucraina
Statele Unite ale Americii vor dona țării noastre 30 mil. dolari pentru gestionarea fluxului de refugiați din Ucraina. Despre asta anunțat astăzi, 20 martie, ambasadorul SUA la Chișinău, Kent Logsdon, în timpul unei vizite la un centru de educație unde sunt cazați refugiați din Ucraina.
Foto: AP

„Sunt onorat să anunț că SUA va oferi mai multe de 300 de milioane de dolari asistență în întreaga regiune și vor investi mai bine de 30 de milioane, în următoarele șase luni, pentru a asista eforturile de găzduire a refugiaților în R. Moldova.

În mod specific, Guvernul SUA, prin Departamentul de Stat, va oferi 8,3 milioane de dolari pentru a sprijini Catholic Relief Services aici în Moldova și USAID se va alătura cu alte sume de asistență în viitorul apropiat.

Vom folosi aceste fonduri pentru a oferi consumabile importante pentru ajutor, cum ar fi paturi, produse de igienă și de asemenea mâncare fierbinte”, a spus acesta.

Tot astăzi, oficialul a declarat că la moment nu există indicii că țara noastră ar putea fi ținta unui atac din partea Rusiei.


Pub