CSM extinde termenul pentru depunerea dosarelor candidaților la funcția de membru al CSM și al organelor specializate
Consiliul Superior al Magistraturii anunță că extinde termenul pentru depunerea dosarelor a candidaților la funcția de membru al Consiliului și al celorlalte organe specializate. Asta după ce la 16 martie 2022 a intrat în vigoare Legea nr. 26 din 10 martie 2022 privind unele măsuri aferente selectării candidaților la funcțiile de membri în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor.
Foto: UNIMEDIA

În conformitate cu art. 15 alin. (8) din Legea privind unele măsuri aferente selectării candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor nr. 26 din 10 martie 2022, s-a extins până la 27 martie 2022 termenul pentru depunerea dosarelor candidaților la funcția de membru al Consiliul Superior al Magistraturii și al organelor specializate ale judecătorilor.

Până la expirarea acestui termen, candidații care au depus dosarele în condițiile cadrului normativ în vigoare, până la intrarea în vigoare a prezentei legi, își pot retrage candidatura printr-o cerere, iar în privința acestora nu se va efectua procedura de evaluare.

Potrivit alin. (10) art. 15 din aceiași Lege, în termen de 7 zile de la expirarea termenului pentru depunerea dosarelor candidaților la funcția de membru al CSM și la funcția de membru în organele specializate, Consiliul Superior al Magistraturii va transmite listele candidaților pentru funcțiile respective împreună cu informația prevăzută la art. 9 alin. (1).

Până la expirarea acestui termen, candidații care și-au depus dosarele își pot retrage candidatura printr-o cerere, iar în privința acestora nu se va aplica procedura de evaluare.

Evaluarea candidaților va avea loc în condițiile stabilite prin Legea nr. 26 din 10 martie 2022 privind unele măsuri aferente selectării candidaților la funcțiile de membri în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor.


Pub