Ilan Șor, după scumpirea energiei electrice: Degrabă vor plăti salarii în galoși, ca pe vremea lui Sturza, mentorul Maiei Sandu

Decizia de a majora și prețul energiei electrice este total nejustificată, iar autoritățile nu fac altceva decât să scoată și mai mulți bani din buzunarele oamenilor. Este reacția liderului Partidului „Șor”, Ilan Șor, care crede că singura soluție în această situație este ca oamenii să iasă în stradă să alunge cu forța PAS de la putere. În caz contrar, susține el, moldovenii vor ajunge foarte rapid să primească salariile în galoși, ca pe vremea premierului Sturza.

Foto: Ilan Șor

„Gazul l-au scumpit de trei ori, au dublat prețul carburanților, iar acum a venit vremea să scumpească și curentul electric. Ca de obicei, vor invoca situația de pe piața internațională. Este iarăși o mare minciună. Prețul petrolului pe piața internațională scade, pe piața gazelor nu s-a schimbat nimic, iar în ceea ce privește energia electrică, luna trecută, Centrala de la Cuciurgan a anunțat că nu va majora tarifele. În ce constă problema, de ce ați făcut asta? Am să răspund eu, ca lumea să înțeleagă. Motivul este că ei vor, pur și simplu, să mai scoată niște bani din buzunarele oamenilor noștri”, a declarat Ilan Șor, într-o postare video pe Facebook.

Potrivit lui, consecințele acestei decizii sunt evidente: iarăși se va scumpi totul – produsele alimentare și toate celelalte produse vitale pentru oameni.

„Dar guvernanților actuali nu le pasă, ei au bani, în plus, au case prin România, prin Europa, ei au unde să plece. Păi plecați odată și lăsați în pace poporul nostru! Ca să scăpăm, în sfârșit, de voi”, a subliniat Ilan Șor.

În opinia lui, guvernarea PAS a aruncat Republica Moldova în anii ’90, când lumea primea galoși, în loc de pensii și salarii.

„Din păcate, sunt nevoit să constat un fapt – că această clică a aruncat Republica Moldova cu 30 de ani înapoi. Simt că, foarte curând, va fi ca în anii ’90, ca pe vremea mentorului principal al Maiei Sandu, Sturza, adică vor începe să plătească pensiile și salariile în galoși. Ne îndreptăm cu pași repezi spre această situație. Se vede că mentorul Maiei a învățat-o foarte bine cum să sărăcească poporul. El nu a apucat să-și ducă atunci misiunea la bun sfârșit și a predat ștafeta discipolei sale”, a menționat politicianul.

În context, Ilan Șor a avertizat guvernarea că, dacă nu-și va revizui decizia și nu va înceta să sărăcească populația, va scoate oamenii în stradă.

„Fac acum ultimul avertisment acestei găști de nemernici: dacă nu veți înceta să scoateți bani din buzunarele oamenilor, vom fi obligați să scoatem tot poporul în stradă. Și, credeți-mă, va fi foarte multă lume, care vă va alunga cu forța de la putere. Și vom lecui Moldova de această boală cumplită pe nume PAS. Nu ne va opri nici starea voastră excepțională și nici restricțiile voastre. Să nu spuneți că nu v-am avertizat”, a mai declarat liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor.


Pub