Invazia în Ucraina – Ziua 24. Rușii mai pot ataca doar 10 zile, după aceea li se termină resursele

19 Mart. 2022, 11:10
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Mart. 2022, 11:10 // Actual //  Lupu Eduard

În cea de-a 23-a zi a invaziei ruse a Ucrainei, zona de lângă aeroportul din Lvov din vestul țării a fost ținta atacurilor rusești. La Mariupol, unde au izbucnit lupte în centrul orașului, eforturile continuă pentru a încerca găsirea victimelor în dărâmăturile teatrului distrus miercuri.

Comandantul regimentului Kostroma al Forțelor Aeropurtate, generalul Serghei Sukharev, a fost ucis. Acest lucru a fost raportat de presa locală, potrivit căreia, pe lângă Sukharev, încă patru militari din regiunea Kostroma au fost uciși în timpul războiului din Ucraina – sergentul major Serghei Lebedev, sergentul Alexander Limonov, caporalul Yuri Degtyarev și căpitanul Alexei Nikitin. Trebuie menționat că în 2014, Serghei Sukharev a condus BTG (Battalion Tactical Group) regimentului 331, care a doborât coloane de militari ucraineni lângă Ilovaisk.

Consilierul șefului biroului președintelui Ucrainei, Alexei Arestovici a spus că armata rusă va putea ataca încă 10-14 zile. În acest moment, își pierd potențialul ofensiv și se mișcă prin inerție, la Radio Svoboda. Potrivit acestuia, din cei aproximativ 200.000 de ocupanți ruși care au invadat Ucraina, 15.000 au fost uciși, iar alți 18.000-20.000 au fost scoși din luptă.

„În prezent operează aproximativ 60 (grupuri tactice – n.red.), dar sunt legate prin bătălii în toată Ucraina, iar aproximativ 10 dintre ele sunt încă în rezervă. Sunt forțe jalnice pentru o asemenea amploare și intensitate a ostilităților”, a spus consilierul șefului . „Cred că poate mai au 10 zile, poate 14, ca să fie capabili de ostilități active. Apoi, tranziția inevitabilă la războiul pozițional, ei se apără, deoarece sunt acum lângă Kiev”, – a explicat Arestovich. Potrivit acestuia, vor începe bătălii tactice pentru satele mici și pentru consolidarea pozițiilor după aceea. În același timp, întăririle armatei ruse nu există!

„Chiar dacă acum caută să aducă trupe de rezerve, au probleme uriașe cu ele, Rusia și Siria nu au reușit să se adune. Și dacă le vor transfera aici, aceste rezerve nu vor putea schimba fundamental situația. Adică acum se confruntă cu un impas operațional, iar atunci pierderea poate deveni (reală) în două-trei săptămâni”, a spus consilierul șefului PO.

Realitatea Live

03 Mai 2024, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 15:41 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia de licențiere a importului cerealelor și a răsăritei ia-r fi acordat licență de import companiei Trans Oil, controlată de milionarul Vaja Jhashi.

„În Vinerea Mare după masă și în forma online a fost convocată comisia de licențiere a importului cerealelor și floarei soarelui. Nu cred că data și ora au fost selectate întâmplător, când toată lumea este concentrată mai mult pe Sărbători Sfinte. Companiile din grupul Trans Oil au primit licențe pentru a aduce din Ucraina aproape 70 mii tone de răsărită. Am prezis acest lucru două săptămâni în urmă și mă tem că nu este ultima decizie cu permisiunea importului”, scrie reprezentantul Forței Fermierilor, într-o postare pe Facebook.

Slusari afirmă că cei, care au distrus în toamna 2023 cu prețuri derizorii sute de fermierii autohtoni și oricum nu au făcut stocuri suficiente pentru fabricile de procesare, acum vor importa materia primă la prețuri mai scumpe de la traderi străini. „Cei de la ministerul agriculturii, care ar trebui să intervină cu mecanismul de licențiere încă în primăvară 2023 sincron cu România și Bulgaria și care au permis dezastru pe piața internă și falimentarea agricultorilor mici, azi au acceptat importul”.

„Nimeni nu-și asumă responsabilitate pentru un dezmăț de proporție și tragedia social-economică a miilor de oameni de la sate. Trans Oil și Vaja rămân stăpânii agriculturii și ministerului acesteia”, conchide reprezentantul Forței Fermierilor.

În septembrie 2023, prețurile achizițiilor la floarea soarelui au atins minimele din ultimii 5 ani, afectând în special fermierii mici, care au fost nevoiți să vândă producția la prețuri deficitar de scăzute.  A fost perioada când unii fermieri mici, care nu sunt plătitori de TVA , erau nevoiți să comercializeze răsărita sub 5 lei per kg. Prețul de cost al semințelor de floarea soarelui anul trecut în medie a fost de 7,3 lei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău