Șapte automobile străine, în loc să fie scoase din țară după 180 de zile, au devenit „donatoare” pentru alte vehicule

Automobile
Foto: Depositphotos

Serviciul Vamal continuă controalele la parcurile de dezmembrări auto. În rezultatul investigațiilor, ofițerii echipelor mobile au identificat, în nordul țării, un teren special amenajat cu scopul de dezmembrare/comercializare a mijloacelor de transport. Angajații echipelor mobile au identificat șapte mijloace de transport, care urmau a fi scoase de pe teritoriul Republicii Moldova după expirarea termenului de 180 de zile.  

Cele șapte autoturisme se aflau în stare dezasamblată, fiind înmatriculate în diferite țări, și anume în Lituania, Bulgaria, România, Polonia și Marea Britanie.

Contrar prevederilor legale, proprietarii automobilelor înmatriculate în alte state vindeau mijloacele de transport pentru a fi dezmembrate, fără a le vămui pe teritoriul Republicii Moldova.

În rezultatul acțiunilor întreprinse, ofițerii echipelor mobile au identificat persoanele care au introdus în țară mijloacele de transport și nu au respectat regimul vamal de admitere temporară. Acestea sunt pasibile să fie trase la răspundere în conformitate cu prevederile art. 287, pct. (8), Cod Contravențional al Republicii Moldova.

Pe această cale, Serviciul Vamal face apel către toate persoanele care au introdus în țară un mijloc de transport cu numere străine, fără achitarea drepturilor de import, să respecte condițiile de derulare a regimului vamal de admitere temporară.

Atenționăm că, potrivit legislației în vigoare, în cazul în care mijlocul de transport nu este scos de pe teritoriul Republicii Moldova în termenul stabilit de legislație și acesta nu mai există (a fost distrus sau vândut la piese), organul vamal va încasa drepturile de import.

Sursă foto: Depositphotos.com.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente