(infografic) Cele mai fericite țări ale lumii. Moldova a urcat trei poziții în clasamentul mondial

Finlanda
Foto: digi24.ro

În apropiere de Ziua Internațională a Fericirii, care se desfășură anual pe 20 martie, a fost publicat Raportul Mondial al Fericirii, care a fost realizat în 149 de țări ale lumii în baza nivelului lor de trai, a speranței de viață, a gradului de corupție și a libertății sociale. Conform raportului, al cincilea an consecutiv, Finlanda a obținut titlul de „cea mai fericită țară din lume”, iar Republica Moldova s-a poziționat pe locul 62 din clasament, cu trei poziții mai sus decât anul precedent.

Finlanda a obținut un scor de 7,82 din 10, urmată de Danemarca, Islanda, Elveția și Regatul Țărilor de Jos. În procesul de realizare a raportului, țările au fost valorificate după categorii specifice precum: economie, sănătate mintală, sistem medical, sistem educațional, rata nașterii și a decesului, migrația și altele.

Sursă imagine: captură de ecran

Potrivit raportului, Republica Moldova s-a clasat pe locul 62, cu trei poziții mai sus decât anul precedent, când a obținut locul 65. Thailanda se află pe locul 61, înaintea ei, iar pe locul 63 s-a plasat Jamaica. Pe ultimele locuri se află Zimbabwe (144), Liban (145) și Afganistan (146).

Sursă imagine: captură de ecran

În acest an, Raportul Mondial al Fericirii aniversează 10 ani de la înființare. În acest context, autorii mulțumesc tuturor experților și finanțatorilor pentru sprijinul acordat în realizarea acestui clasament internațional.

Autoare: Ana-Maria Sîrcu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente