UPDATE: Prima reacție a șefei Autorității Naționale de Integritate, după suspendarea provizorie din funcție

Foto: Captură de ecran

Șefa Autorității Naționale de Integritate, Rodica Antoci, a fost suspendată provizoriu din funcție. Propunerea suspendării a avut loc în cadrul ședinței Consiliului de Integritate.

Rodica Antoci a venit cu prima reacție publică după suspendarea provizorie din funcție.

„Mulțumesc în primul rând pentru colaborare tuturor, stimați jurnaliști, societății civile și partenerilor străini pentru sprijinul și expertiza oferită în munca depusă la ANI.

Sunt șanse mari ca această hotărâre de suspendare să fie acceptată, chiar dacă aceasta este ilegală, ceea ce voi demonstra în instanța de judecată. Îmi voi apăra onoarea și demnitatea atât în instanțele naționale, cât și în cele internaționale, dacă va fi cazul, pentru că sunt mândră de munca și realizările pe care le-am înregistrat aici.

Constat cu regret că această decizie vine în plin proces de depunere a declarațiilor pe avere și se încearcă să ni se închidă gura pentru că am făcut această instituție funcțională.

Dragi inspectori, văr rog mult să vă păstrați integritatea, nu vă lăsați influențați și ne vedem luni, aici, la muncă”, a menționat Rodica Antoci.


Reamintim că, potrivit reprezentantei ANI, ședința a avut loc cu ușile închise și Antoci nu cunoaște decizia: „Dumneaei nu a văzut aceasta decizie, nu cunoaște cu exactitate care au fost temeiul care a stat la baza acestei decizii, după ce va examina toate aceste nuanțe, Rodica Antoci va ieși cu o declarație.”

Propunerea de suspendare provizorie urmează să fie aprobată de președinta țării.

Conform unor surse, în perioada suspendării, toate atribuțiile președintelui ANI vor fi exercitate de către vicepreședintele ANI, Lilian Chișca.

Rodica Antoci a fost numită în funcție în anul 2017 printr-un decret semnat de Igor Dodon. Amintim că în luna ianuarie 2022, procurorii anticorupție au descins cu percheziții la domiciliul Rodicăi Antoci.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente