joi, 25 aprilie, 2024
7.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeUKRAVIT SCIENCE PARK prezintă 7 noutăți pentru sezonul agricol 2022

UKRAVIT SCIENCE PARK prezintă 7 noutăți pentru sezonul agricol 2022

Recomandate

Produsele de protecție a plantelor și microfertilizanții de la producătorul ucrainean UKRAVIT SCIENCE PARK ocupă de mulți ani nișa în schemele de protecție și de nutriție a plantelor, nu doar în Ucraina, ci și în străinătate.

Astfel, portofoliul de produse comercializate de reprezentantul oficial al companiei în Republica Moldova, OBEREGAGRO, cuprinde peste 50 de tipuri de preparate și forme preparative diverse.

Numărul acestora crește din an în an, în funcție de cererea consumatorilor, precum și de caracteristicile culturilor crescute în regiune.

În 2022, linia de produse de protecție a plantelor și microfertilizanți pentru fermierii moldoveni va fi completată cu un complex de produse extrem de eficiente pentru protecția și nutriția plantelor cultivate.

Printre acestea se numără insecticidele Antigusin SC și Turil WG, fungicidele Violis SC și Troyset WG, adjuvantul Ingres și îngrășămintele complexe cu oligoelemente Avancard Grow Amino și Avancard Fosfit K + M/E.

1. Insecticidul de contact Antigusin SC

Antigusin SC (lambda-cihalothrin, 50 g/l) este un insecticid de contact pentru protejarea unei game largi de culturi de foarte mulți dăunători.

Datorită particularităților acțiunii substanței active, tratamentul aplicat acționează asupra tractului digestiv al dăunătorului și oferă un efect rapid de „knockdown”.

Un avantaj important al insecticidului Antigusin SC este o gamă extrem de largă de dăunători controlați la diferite culturi:

  • la pomii fructiferi pentru combaterea viermelui fructelor, moliilor tortricide, viespii cu ferestrău;
  • la cereale – împotriva insectelor dăunătoare cum ar fi: ploșnița grâului, gândacul de pâine, tripșilor, puricilor cruciferi, cicadelor, afidelor, lipitorilor;
  • la rapiță – împotriva puricilor cruciferi, gândacului lucios al rapiței, albiliței, ploșnițelor, afidelelor;
  • la porumb – împotriva viermelui rădăcinilor de porumb;
  • la soia – împotriva moliei păstăilor de soia și tripșilor.

2. Insecticidul Turil WG

Insecticidul cu proprietăți translaminare Turil WG (benzoat de emamectin, 100 g/kg) este un produs pentru combaterea cât mai eficientă a lepidopterelor dăunătoare din plantațiile pomicole.

El se descurcă pe deplin cu combaterea viermelui merelor, moliilor miniere și tortricide. Printre alte avantaje ale insecticidului este compatibilitatea sa sporită cu preparatele biologice.

3. Fungicidul de contact Violis SC

Fungicid de contact Violis SC (oxiclorură de cupru, 350 g/l) este un produs de bază pentru protejarea livezilor și viilor de un complex de boli fungice și bacteriene.

Produsul are o formă preparativă convenabilă, care nu formează praf. Este „partenerul” optim al amestecurilor de rezervor pentru fungicidele sistemice și este indispensabil în programele de protecție antirezistență.

4. Fungicidul Troyset WG

Și o descoperire inovatoare – fungicidul Troyset WG (difenoconazol, 50 g / kg + dimetomorf, 40 g / kg + metalaxil-m, 40 g/kg) va deveni cu siguranță soluția Nr. 1 în protejarea podgoriilor de mildiu, oidium și pătarea neagră.

Datorită combinației optime a trei ingrediente active cu mecanisme diferite de acțiune, tratamentul are proprietăți preventive, de combatere și antisporulare și oferă un control fiabil al bolilor produse de fungi. Acesta este un produs complex, gata de utilizare, ce nu necesită parteneri de rezervor.

5. Adjuvantul Ingres

O altă noutate care va eficientiza munca agricultorilor este adjuvantul neionic organosiliconic Ingres (oxid de polialchilen modificat heptametiltrisiloxan).

Îmbunătățește distribuirea și pătrunderea soluției de lucru a pesticidelor și agrochimicelor, prin urmare, crește aria de acoperire de zeci de ori și ajută preparatele să ajungă la locul de acțiune.

Aceste proprietăți sunt relevante în special pentru prelucrarea culturilor în condiții meteorologice nefavorabile. În plus, Ingres este un „asistent” indispensabil în combaterea buruienilor cu strat de pruină gros sau perișori mari. În același timp, rata de consum a produsului este scăzută, ceea ce face ca utilizarea acestuia să fie și mai rentabilă.

Pe lângă produsele de protecție a plantelor și adjuvanți, în 2022, UKRAVIT SCIENCE PARK propune fermierilor moldoveni să testeze și avantajele îngrășămintelor cu microelemente.

6. Îngrășământul lichid Avancard Grow Amino

Avancard Grow Amino este un îngrășământ lichid care conține polietilenglicoli cu greutate moleculară mare și mică, alcooli polihidroxilici, aminoacizi, săruri ale acizilor humici și fulvici, acid succinic și alți acizi carboxilici, un complex fitohormonal și microelemente.

Este utilizat pe cea mai largă gamă posibilă de culturi ca agent antistres, stimulator de creștere, sporește rezistența la îngheț, având și rol de adaptogen și adjuvant.

Îngrășământul elimină rapid stresul culturilor, activează procesele fiziologice, biochimice și de producție, stimulează sinteza proteinelor, carbohidraților și fitohormonilor.

În plus, utilizarea sa activează protecția naturală a culturilor împotriva bolilor, precum și crește eficiența îngrășămintelor utilizate, crește randamentul culturilor și îmbunătățește calitatea recoltei.

7. Îngrășământul lichid Avancard Fosfit K + M/E

Avancard Phosphite K + M/E este un îngrășământ lichid concentrat, ușor asimilabil, cu efect biostimulator și fungicid. Este folosit pentru a furniza culturilor potasiu și microelemente ușor asimilabile și, de asemenea, prezintă un efect stimulant și antistres, asigură prevenirea bolilor fungice cum ar fi mana, activează mecanismele de autoapărare a culturilor și stimulează sinteza fitoalexinelor.

Ca urmare, crește randamentul culturilor și se îmbunătățește calitatea. De asemenea, îngrășământul este eficient chiar și la temperaturi scăzute (+3 … + 10°C), ceea ce generează flexibilitate maximă în aplicare.

Noile produse ale UKRAVIT SCIENCE PARK, atât în ​​combinație, cât și separat, vor demonstra rezultate demne de apreciat și vor avea garantat o contribuție semnificativă la viitoarele recolte.

Pentru mai multe detalii, accesați ukravit.md sau apelați la numărul de telefon 022 27-35-90.

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale